2010.07.02. 15:36 App%Admin

Eredményhirdetés

Eljött végre a pillanat, hogy megtörjük a hosszú hallgatást, és közzétegyük Facebook alkalmazás-fejlesztő versenyünk eredményeit. A pályázat többféle tanulsággal szolgált. Újra bizonyosságot nyert, hogy kishazánk szürkeállományban erős, azonban a segíteni szándékozók lehetnének kezdeményezőkészebbek.
 
A kiírással az volt a célunk, hogy lássuk, mire képes a közösségi média és a civilek összefogása. Az egyszerű Facebook-függőt éppúgy meg akartuk mozgatni, mint a fejlesztői aggyal megáldottakat. Nagy örömünkre sokan neveztetek, kis csalódásunkra jobbára csak júzerek. Hiába ácsingóztunk hát az új Farmville-re vagy a Mafia Wars-ra (még egy virtuális bárány vagy pixel colt sem maradt fenn a rostán).
 
Elég jó kérdései voltak azonban a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára készített, élelmiszer-tudatosságot firtató kvíznek. Ötletes, bár kissé merészre sikeredett a Hálózat a Színházért Alapítványnak Mennyire hazudsz jól ma? fejlesztése. Megmosolyogtuk a Kerékpárosklub Bringanap? ötletét, de jót tett volna neki, ha egy hajszálnyit komplexebb (amennyiben összetettsége jelen formájában alulról veri a nemes egyszerűséget). Kreatívnak találtuk a MEKDSz - album készítőjét is. Kár, hogy csak akkor van értelme, ha MEKDSz címkével látunk el képeket. Véleményünket némileg felülírja, hogy jópáran használták (hja kérem, a népet nem lehet leváltani). ÖKO Szolgálat - Melyik Planétás vagy? kvíze lett az egyik legötletesebb, ez azonban éppen a felhasználók körében nem volt annyira sikeres.
Szerintünk bájos lett a kutyavédő Futrinka utca - Napitacskója, amely a felhasználók száma alapján is a legnépszerűbb. A Kék Vonal telefonos lelkisegély szolgálatot hirdető Mennyire vagy ma boldog? szmájli-szelekcióját könnyen használhatónak találtuk.
 
A jópofa ötletek ellenére olyan megoldást nem láttunk, mely bünteti a piacot, ezért a Dell Mini 10 HD netbookot nem osztjuk ki. A két telefon, egy LG GW620 Etna, és egy Nokia 5230 azonban gazdára talál. Az egyiket Gergőnek, a Napitacsi készítőjének, a másikat pedig Andrásnak, a Mennyire vagy ma boldog? megálmodójának ítéljük oda. Utóbbi a zsűri véleménye, előbbi pedig a közönség mércéje szerint bizonyult a legjobbnak.
Köszönjük minden jelentkezőnek a részvételt, a Vodafone-nak pedig a támogatást! Továbbra is töretlenül hiszünk mind a nemes célokban, mind az azokat szolgáló eszközökben, beleértve a közösségi médiát is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://appszazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr472125489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása