2010.03.23. 07:37 App%Admin

Civil szervezetek

A versenyben olyan alkalmazásokat tudunk hivatalos nevezőként elfogadni, melyeknél a kedvezményezett civil szervezet írásban hozzájárult a részvételhez. Amennyiben civil szervezetnél dolgozol, itt tájékozódhatsz a csatlakozási lehetőségekről.

Jelenleg az alábbi szervezetek járultak hozzá a versenyben való részvételhez:

ÖKO Szolgálat

Az ÖKO Szolgálat küldetése, hogy pozitív példákkal, tanácsokkal, praktikus ötletekkel,szakmai tudásukkal minél több embernek segítsünk az ésszerűbb, takarékosabb, vagyis a környezettudatos életmód kialakításában. Rendezvényeken, előadásokon adunk tanácsot, hogyan tudunk hozzájárulni mindennapi döntéseinkkel a környezet terhelésének csökkentéséhez, és oktatási intézményekkel fogtunk össze, hogy a fiatalokat új életvezetési szempontokkal ismertessük meg.
http://www.okoszolgalat.hu

Kék Vonal Alapítvány

A Kék Vonal Gyermek és Ifjúsági Telefonszolgálat 1993 óta működik azért, hogy a gyerekek és fiatalok saját ügyeiket képviselve közvetlenül, más felnőtt bevonása nélkül is segítséget kaphassanak. Az ország bármely részéről, akár vezetékes, akár mobiltelefonról ingyenesen hívható számokon a problémákkal küszködő, önmagukat veszélyben érző gyerekeknek és fiataloknak nyújtunk támogatást, illetve konzultációs lehetőséget biztosítunk a gyerekkel, családokkal foglalkozó szakemberek részére.
http://www.kek-vonal.hu

Hallatlan Alapítvány

A Hallatlan Alapítvány a hazai jelnyelv népszerűsítését és hatékony oktatásának elősegítését tűzte ki célul. 2005-ben a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával hoztuk létre a www.hallatlan.hu címen elérhető online jelnyelvi szótárat, amelyen jelnyelvi híradó is elérhető. A jelelt hírszolgáltatás hetente jelentkezik friss összefoglalókkal, a híreket a hallássérültek, valamint jelnyelvet gyakorlók videofelvételek formájában érhetik el.
http://www.hallatlan.hu

Oltalom Karitatív Egyesület

Az Oltalom Karitatív Egyesületben lelkiismereti ügyünknek tekintjük a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben levő különféle társadalmi rétegek, csoportok, és egyének (hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és magányosok) anyagi, természetbeni és lelki támogatását, valamint érdekükben a közvélemény figyelmének és szolidaritásának felkeltését.
http://www.oltalom.hu

Hátrányok Dacára Alapítvány

A Hátrányok Dacára Alapítvány célja az ép felső végtagú kerekesszékesek felkészítése a fizikai adottságaik alapján elérhető legnagyobb fokú önállóságra. Életvezetési tanácsokat nyújtunk a mindennapi akadályok leküzdésében, segítjük a munkahelyi visszailleszkedést, és nem utolsósorban érzelmi támogatást adunk a családnak a megváltozott életkörülmények elfogadásához, az önálló élet kiteljesítéséhez.
http://hadac.blogspot.com

LEA

Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a gyermekvállalás időszakában (várandósan vagy kisbabával) krízisbe került fiatal nőknek és gyermekeiknek, hogy a babák megszülethessenek, és lehetőség szerint édesanyjukkal nőjenek fel. Az alapítvány olyan krízisbe került anyáknak is segítséget nyújt, akiknek nincs anyaotthoni ellátásra szükségük, a krízisvonalunkon jelentkező bajba jutottak jogi, mediációs, tanácsadási segítséget kapnak.
http://www.lea.hu

Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért

Célunk, hogy az egymással olykor konkuráló civil szervezetek, illetve az orvosi, intézményi kar munkáját összehangolva, ezen szervezetek együttműködését erősítve hozzájáruljunk a Magyarország területén kezelt daganatos és leukémiás gyermekek minél eredményesebb gyógyítása, kezelése és rehabilitációja érdekében. Vállalt küldetésünk, hogy a beteg gyermekek a legkorszerűbb körülmények között győzhessék le a betegséget, és ne fordulhasson elő, hogy egy diagnosztikai műszer, vagy a kezelésekhez szükséges gyógyszer hiánya miatt elveszítsünk egy gyermeket.
http://www.szovetsegunk.hu

Nemzetközi Cseperedő Alapítvány

Alapítványunk célja a kommunikációs és szociális nehézségekkel küzdő, elsősorban autizmussal élő gyermekek, illetve a környezetükben élők támogatása, életminőségük javítása az egyéni igények figyelembevételével, komplex szemléletünkkel, nemzetközi tapasztalatokon alapuló, bizonyítottan hatékony fejlesztési eljárások ötvözésével, személyre szabott módszerekkel. Ehhez a hazánkban már ismert és alkalmazott terápiák mellett törekszünk a világban elismert egyéb módszerek bevezetésére, illetve elterjesztésére.
http://www.cseperedo.hu

Romaversitas

A Romaversitas átfogó képzési és anyagi támogatást nyújt a felsőoktatásban tanuló roma fiataloknak, valamint teret biztosít egy pezsgő közösségi élet kibontakozására. Célunk, hogy a tehetséges roma fiatalok számára egyenlő hozzáférést biztosítsunk a tanuláshoz, segítsük szakmai fejlődésüket, és szakértő támogatást nyújtsunk a kisebbségi lét lehető legtöbb aspektusában.
http://www.romaversitas.hu

Hálózat a Színházért Alapítvány

Az alapítvány célja, hogy a színházi élet kiemelkedő szereplőit (személyeknek és intézményeknek) támogassa az Internet segítségével. A szinhaz.hu, a Magyar Színházi Portál a színházak, színházi emberek kommunikációs igényeinek kielégítésére jött létre, és mára mind a színházi szakma, mind a színházba járó emberek számára nélkülözhetetlen webkikötővé vált. A portál napi híreire, a kulturált és pezsgő fórumra havonta több százezer látogató kíváncsi.
Az alapítvány honlapja

Szádvárért Baráti Kör

A Szádvárért Baráti Kör Magyarország egyik legnagyobb várának, Szádvárnak megmentésére 2006-ban indult civil kezdeményezés. Az alapítás óta eltelt négy évben a Szádvárért Baráti Kör megtisztította a vár teljes területét, megtörtént a romok geodéziai felmérése, 2008 nyarától pedig az állagmegóvó munkák is elkezdődtek. 2009-ben a Város- és Faluvédők Szövetsége XXVIII. Országos Találkozója és Szakmai Konferenciája a civilszervezet eddigi munkáját Podmaniczky-díjjal ismerte el.
http://www.szadvar.hu

Lelenc Kutyamentő Egyesület

A Lelenc Kutyamentő Egyesület 2004 óta azért tevékenykedik, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészeti Telepére, a hírhedt Illatos útra minél kevesebb kutya kerüljön be, onnan minél több kerüljön ki élve. A kutyák fizikai mentésén túl minden lehetőséget kihasználunk, hogy nyomást gyakoroljunk a törvényhozókra, jogalkotókra és - alkalmazókra, hogy az állattartás európai módjára a megfelelő intézkedéseket tegyenek valamint, hogy az állatvédelmi törvényben foglaltakat betartassák, megszegését szankcionálják.
http://www.lelenc.hu

Pilis-Dunakanyar Waldorf Nevelésért Óvoda és Iskola Egyesület

Waldorf óvoda és általános, valamint középiskola megalapítása és fenntartása, működési feltételeinek folyamatos biztosítása, szülői közösség szervezése, kapcsolódó kulturális és szociális rendezvények és kezdeményezések megvalósítása, és a nevelési, kulturális tevékenységekre alkalmas épületek felépítése, felszerelése. Waldorf pedagógiai, nevelői önképzések, továbbképzések és képzések megszervezése, nemzetiségi és hátrányos helyzetű csoportok oktatásának elősegítése.
http://www.kekvolgy.hu

Magyar Kerékpárosklub

A Magyar Kerékpárosklub fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Erős lobbyerejével hatékonyan képviseli és hasznos szolgáltatásaival segíti a kerékpárosokat.
www.kerekparosklub.hu

Szamos-Bazár Egyesület

Az egyesület célja az, hogy reményt és perspektivát adjon az aprófalvak túlélésére, mint amilyen Panyola és a hasonló települések. A természetes, környezetbarát, hagyományokra, helyi identitásra épitő életmód és szemlélet támogatása. Gyakorlati megoldásokkal küzd a mélyszegénység ellen. Támogatja a felelős utazás elvét, és célja, hogy létrejöjjön egy önmagában bizó, öntudatos közösség. Tevékenységei: környezetvédelem (folyóvédelem: az Öreg-Túr tisztitása), szemléletformálás (iskolai környezetvédelmi programok), helyi piac, helyi termékek piacra jutásának támogatása, közösségteremtő, hagyomány- és identitásőrző események rendezése (pl: Határmenti Világzenei Fesztivál vagy Legény a gáton - árvizes program, hagyományok visszatanitása). 2010-ben csatlakoztunk a Felelős Utazás programhoz, melyben a saját, kivételes természeti értékeinket, termékeinket (szilvalekvár, pálinka), hagyományainkat helyezzük a fókuszba.
www.panyola.hu

Gyermekétkeztetési Alapítvány

A Gyermekétkeztetési Alapítvány 1993 óta az éhező gyermekek megsegítője. A GYEA elsődleges célja, hogy hazánkban minden gyermeknek rendszeresen jusson elegendő és egészséges táplálék. Az Alapítvány a Mindenki Ebédel program keretében 150 településre küld minden napra egészséges és elégséges ennivalót, ahol a leginkább rászoruló gyermekek élnek (mintegy háromezren). A csomagok tartós élelmiszereket tartalmaznak, melyek felhasználásával a szülők meleg ételt készíthetnek gyermekeiknek. A Fel a fejjel program olyan családoknak nyújt segítséget, akik már nem látják a fényt az alagút végén, akik már senkiben sem bízhatnak. A programban részt vevő családok egy éven keresztül, havonta 25 ezer forintot kapnak (További információ: felafejjel.blog.hu). Az Alapítvány mindezeken túl az EUINT program keretében 600 pályázó település rászoruló lakosai számára évi 4-6 ezer tonna ennivalót juttat el, amely 80 000 gyermek élelmezését biztosítja.
www.gyea.hu

Futrinka Egyesület

Az egyesület öt éve működik országos hatáskörű szervezetként, állatvédelmi területen. Jelenleg három, aktívan működő fajtamentő csoportot üzemeltet, amelyek szervezetten igyekeznek a magyarországi gyepmesteri telepekről, szegényebb menhelyektől és sajnos az utóbbi időszakban egyre sűrűbben gazdától is átvenni a bajban lévő magyar vizslákat, német dogokat és tacskókat. Az Egyesület gondoskodik a védencek ellátásáról a megfelelő oltásokkal, parazitamentesítéséről, chipes azonosításáról, valamint ivartalanításáról. Minden Futrinkás kutyának lehetősége van a napi legalább kétszeri sétára, és a rendszeres játékra.
Magyar vizsla fajtamentés
Német dog fajtamentés
Tacskó fajtamentés
www.futrinkautca.hu

Kelet-európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány

Az Alapítvány küldetése, hogy állami gondozott, lakóotthonokban, nevelőotthonokban élő fiatalok, gyerekek társadalmi integrációját segítse. Céljuk, hogy olyan önkéntes rendszert alakítsanak ki, melyen keresztül összekapcsolják őket családban nevelkedett fiatalokkal. Ebben a programban az önkéntesek két hetente találkoznak a nevelőotthonban élőkkel, ahol érték és jellemépítő klubokat, játékokat beszélgetéseket szerveznek a gyerekeknek. Ezúton fény derülhet a gyerekek rejtett képességeire, tehetségeire, melyekben az Alapítvány segít nekik kiteljesedni, valamint belső kapaszkodókat kaphatnak, amelyek mentén el tudnak igazodni a mindennapi életben. Az Alapítvány segíti a társadalom fiataljait, hogy felelősségteljesen álljanak a körülöttük élőkhöz, ezáltal segítve az állami gondozottak társadalmi integrálódását. Hosszabb távú cél az elhelyezkedési segítségnyújtás, akár gyakornoki programmal, akár a hollandiai társalapítványu segítségével pilot – program létrehozásával, melynek keretében a gyerekek kipróbálhatják magukat a munka világában.
www.kulalapitvany.org

Pszichodiák Alapítvány

Mi haszna a pszichológiának? Hogyan növelhető egy cég hatékonysága? Megérthetők az emberi kapcsolatok? Miért fontos az önismeret? Hová forduljak segítségért? A Pszichodiák Alapítvány önkéntes csapata több ezer fős rendezvényekkel (Pszinapszis), könyvekkel 13 éve népszerűsíti a pszichológiai ismereteket és nézőpontot, és ad választ e kérdésekre. Az Alapítvány hiteles szakértők segítségével közel hozza a tudományos pszichológiát.
www.pszinapszis.hu

CivilDió - Fiatalok Diósjenőért Egyesület

A CivilDió - Fiatalok Diósjenőért Egyesület - bár nem országos szervezet - programjaival, céljaival szeretnénk szélesebb réteget szeretne elérni azzal a szándékkal, hogy látogassanak Diósjenőre, ismerjék meg a falut, ne csak átutazzanak rajta (Diósjenőről indul a turisták legnagyobb része a Börzsönybe). A Légy része a történetnek! projekttel (blog, Twitter) az Egyesület játékos formában szeretné megszólítani az érdeklődőket. Az egyesület forrásai minimálisak, mivel sem a helyi önkormányzat, sem semmilyen vállalkozás nem támogatja a munkájukat.
www.legyresze.hu
www.civildio.hu

Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség

A szövetség felekezetközi, öntevékeny diákkörök működését segíti az ország egyetemein, főiskoláin. A diákkörök nyitottak minden felekezetre, programjaikat maguk szervezik, vezetőiket maguk közül választják. Igyekeznek tevékenyen és hatékonyan elősegíteni az egyetemi társadalom különböző nézőpontjai (keresztény-nemkeresztény, szakmai, társadalmi kérdések) közötti párbeszédet. A szövetség az ő munkájukat segíti képzések, mentorok, találkozók és konferenciák által. A MEKDSz partnerei közé tartozik a Harmat Kiadó, az Apológia Kutatóközpont és az El Mondo.
www.mekdsz.hu

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://appszazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr981861476
süti beállítások módosítása